autor: Adamek » 13 lis 2016, 12:41
Ostatnio bardzo popularne stały się pożyczki internetowe oferowane za darmo na krótki okres. Wonga to chyba największy tego typu serwis oferujący pożyczki online. Ostatnio się pokusiłem, bo oferują za 10 zł pożyczkę do 60 dni. Spłaca się tyle ile się pożycza + 10 zł opłat, oprocentowanie wynosi 0. Może i tak jest rzeczywiście, ale Wonga ma specyficznie skonstruowaną stronę. Jest tam też dostępna pożyczka ratalna, na 2 miesiące i jak miałem trochę problem z ustawieniem suwaków tak żeby to była pożyczka za 10 zł. Musiałem wpisać ręcznie, bo formularz mnie przełączał na ratalną. Po rejestracji znowu mi się zmieniło na ratalną z normalnymi opłatami, musiałem ponownie wyedytować. Jakbym nie zauważył to bym wziął normalnie oprocentowaną pożyczkę zamiast tej na 10 zł. Nie tylko ja to zauważyłem, bo potem przeczytałem też w recenzjach i opiniach o Wonga też wiele osób pisze, że trzeba cały czas zwracać uwagę na to jaką pożyczkę się bierze. Niby nikt tego jakoś szczególnie nie krytykuje, ale dla mnie to jest celowy zabieg zmylający.